Inbraakbeveiliging en Criminaliteitspreventie

Inbraakbeveiliging lijkt eenvoudig, vooral omdat in de wetgeving hierover weinig is vermeld. Juist daarom is een onafhankelijk advies absoluut noodzakelijk voor een doelmatig beveiligingsplan. Wat wilt u beveiligen? En tegen wie, of tegen wat? Waar en waarom? Alleen tegen externe of ook tegen interne criminaliteit? Pas als op deze vragen volledige antwoorden zijn gegeven, kunnen een risico-analyse en een beveiligingsplan worden opgesteld.

 

Om tot een plan te komen worden eerst risico’s benoemd en geëvalueerd. Hiervoor gebruiken wij verschillende methoden, afhankelijk van soort en omvang van het project: van compact tot complex. Bijvoorbeeld BORG/VRKI, TAPA of DHM®. Voor wie duurzaam wil bouwen adviseert Forta Nova voor het onderdeel Veiligheid van BREEAM- NL (MAN8 / HEA11 / MAT003). De eisen in deze onderdelen zijn mede door Forta Nova geformuleerd. Daarom zijn wij als geen ander op de hoogte van de achtergronden van deze eisen.

Daarnaast voeren wij ook beveiligingsaudits uit. Zo kunt u inzicht krijgen in de kwaliteit en de doelmatigheid van uw huidige beveiliging.